Vad kan du göra för att undvika att din hund får ledbesvär?

Vad kan du göra för att undvika att din hund får ledbesvär?

Hundar ska kunna röra sig smärtfritt och utan begränsningar. Dessvärre strejkar lederna ibland. Framför allt på äldre dagar kan hundar drabbas av ledbesvär. Det är kanske inte möjligt att helt undgå ledbesvär på din hund, men det finns några saker som du kan göra för att försöka motverka ledbesvär. Här följer några tips!

 
Låt din hund röra på sig, men undvik för stora påfrestningar

Hundar gillar att springa. Framför allt unga hundar och valpar har ibland svårt att tygla sin entusiasm. Och det är inte utan risk, särskilt eftersom valpars muskler och leder ännu inte är fullt utvecklade och därmed är mycket känsliga. Var försiktig med långa promenader och låt inte unga hundar springa för mycket. Undvik även korta, intensiva spurter och höga hopp; detta kan skada hundens leder och leda till muskelbristningar. 
 

Undvik att hunden blir överviktig

Ledbesvär är vanligare hos ”tungviktare”. Övervikt begränsar hundens rörlighet och orsakar extra belastning på lederna. Välj en balanserad kost och se till att hunden får tillräckligt med motion, utan att överdriva naturligtvis. 
 

Håll koll på din hund

Hundar är entusiastiska och glada djur. Det är din uppgift som husse/matte att se till att hundens entusiasm inte går överstyr och blir skadlig för dess leder. Ingrip om hunden hoppar från höga höjder och var även uppmärksam på för mycket hoppande, trappor och vilda lekar med barn eller andra hundar, speciellt när de är små. Detta kan överbelasta hundens leder.

Det är fullt möjligt att stödja hundens leder under hela livet med fodertillskottet Flexadin. Det är mycket goda, mjuka tuggtabletter som smakar som godis för din hund.