Pensionatsvistelse för din hund under semestern

Ska du på semester? Ibland passar det inte att hunden följer med på resan. Då kan hundpensionat vara ett alternativ. Men tänk på att förbereda din hunds ”semester” på samma sätt som din egen. Det första att tänka på vid pensionatsvistelse är att hunden är ordentligt grundvaccinerad. De flesta pensionat kräver att få se din hunds vaccinationsintyg, så vid besök är det bäst att ha denna tillgänglig. Det kan även vara bra att kolla upp avmaskningsstatus på din hund innan den lämnas på pensionat.

Populära pensionat bokas snabbt upp i semesterperioder så tänk på att vara ute i god tid.

Riktlinjer för ett bra pensionat.
Besök: Besök pensionatet i god tid innan du bokar. Kan personalen uppvisa yrkesmässig kompetens? Hur verkar djuren som vistas på pensionatet ha det?
Miljö: Är boxar och anslutande områden uppvärmda? Vistas djuren inomhus eller utomhus? Har djuren alltid tillgång till vatten? Är vattnet rent?
Säkerhet: Kan vem som helst komma in? Finns det några lösa föremål djuren kan skada sig på? Är hundarna separerade från varandra?
Tid: Hur mycket tid får din hund varje dag? Hur ofta och hur länge är hundarna ute? Får de leka?
Veterinär: Har de en veterinär att ringa vid skador? Ge för säkerhetskull numret till din veterinär.
Särskilda behov: Tar de hänsyn till din hunds speciella behov?

Förbered din hund för vistelse på pensionat
För att underlätta tiden på pensionat för din hund kan du ta med en filt eller leksak med din och hemmets doft. Ett par dagar innan kan du även ge din hund Zylkene. Zylkene är ett naturligt fodertillskott som hjälper din hund att hantera nya miljöer och situationer. Zylkene innehåller alfa-casozepine (mjölkprotein) som ger din hund en avslappnande känsla utan att den blir dåsig.

Det kan även vara bra att fortsätta ge din hund Zylkene under hela pensionatvistelsen.