Att tänka på vid flytt

När det är dags att flytta, finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

Att plocka undan och packa ned saker är inget som går husdjuren obemärkt förbi. Din hund eller katt märker med en gång att något är på gång. De flesta katter tycker att det är kul om man tar in en eller ett par kartonger i huset men när man plockar fram en massa kartonger blir det för mycket.

På dagen för själva flytten är det bäst att be familj eller vänner att passa hunden eller katten. Om det inte är möjligt är det bäst att stänga in hunden eller katten i ett rum. Sätt upp en lapp på dörren så att flytthjälpen vet att denna dörr måste vara stängd. Detta rum töms allra sist och naturligtvis först efter det att katten sitter i en transportbur eller hunden är kopplad.

Ta helst med husdjuret i den egna bilen och ta den med en gång till ”sitt” rum som du redan har förberett med husdjurets korg och leksaker. Tänk på att inte byta korg eller leksaker i samband med en flytt. Den egna korgen är en bekant plats för husdjuret, det samma gällande leksakerna. Det underlättar även för djuret att man följer samma mattider som tidigare och att maten ges i samma skål.

Det kan ta lite tid innan djuret känner sig som hemma.

Zylkene kan hjälpa din hund eller katt med dessa situationer. Djuret kan komma till ro och känna sig avslappnad utan att bli dåsig.

Snart kommer den tid då djuret måste vara ensam hemma i det nya huset.