Ensam hemma efter flytt

När din hund eller katt bekantat sig med den nya bostaden och hittat sin trygga plats och sina leksaker kan det blir aktuellt att lämna djuret ensam hemma.

Vissa hundar kommer att ha lättare för detta än andra. Så länge du är hemma tycker hunden att allt är frid och fröjd. Men när den lämnas ensam kan det hända att den reagerar annorlunda. Lämna därför inte hunden ensam de första dagarna om det är möjligt. Vänta tills djuret bott in sig i den nya bostaden. Du kan eventuellt träna hunden att vara ensam hemma på samma sätt som med en valp. 

Katter ska helst hållas inne i ca två veckor för att de ska få tillfälle att vänja sig vid den nya bostaden. Behåll så mycket som möjligt av de gamla rutinerna från den förra bostaden. Det ger kontinuitet. Låt katten stryka sig mot möbler och dörrar, på så sätt sätter den sina egna doftspår i den nya bostaden.

Under denna period kan du använda Zylkene, tills dess att du är övertygad om att husdjuret känner sig hemma i den nya bostaden. För vissa djur kan det ta några dagar, för andra kan det ta flera veckor eller till och med månader.