Hunden med på semester

När det är dags för semester vill man gärna ha med alla familjemedlemmar och det kan vara trevligt att även ta med sin hund. Här kommer några tips för en harmonisk semester för er och er hund.

Resa med hund
Vilka regler gäller för din destination?
Ska du resa utomlands? Reglerna för in och utförsel av djur skiljer sig från land till land. Ta därför reda på vad som gäller för just din destination. Kontrollera med din veterinär om vilka vaccinationer husdjuret behöver och glöm inte bort att skaffa ett pass!

En hundvänlig resa
Ska du ta in på hotell eller hyra en semesterbostad?

Fråga innan du bokar om det är tillåtet med husdjur. Observera att vissa hotell godkänner små hundar men inte stora. I vissa delar av hotellet kan det vara förbjudet med hundar. Ett hus med en inhägnad gård är naturligtvis perfekt för hunden. I vissa länder är det förbjudet för hundar att vistas på badplatser speciellt under högsäsong.

Hundpromenader utomlands
När du väl är framme återstår de mysiga promenaderna med din hund. Säkerställ att du har tillräckligt med dricksvatten med under promenaden, särskilt om du semestrar där det är varmt.

Vet du med dig att ditt husdjur känner sig obekväm i nya situationer kan du förebygga en beteendeförändring genom att ge Zylkène 5-7 dagar innan avresa. Fortsätt ge Zylkène under hela vistelsen så att ditt husdjur får lättare att anpassa sig till den nya miljön.